سخنگوی وزارت امور خارجه: دور ششم مذاکرات، یکشنبه به میزبانی مسقط برگزار می‌شود رئیس جمهور: مگر می‌توانند ایران را تحریم کنند؟ با دستور رئیس جمهور، اجرای ۵ طرح زیربنایی و تولیدی در ایلام آغاز شد ویتکاف: نباید به ایران اجازه غنی‌سازی یا توسعه قابلیت هسته‌ای را داد مشهد میزبان یادواره شهدای مهندسی رزمی و تخریب استان‌های خراسان نظامیان صهیونیست از ترس حماس، فرمانده‌شان را به گلوله بستند هشدار وزیر کار درباره بحران جهانی مهاجرت نخبگان و متخصصان پیشروی رژیم صهیونیستی به سمت مرز عراق در سایه انفعال دولت جولانی کاخ سفید: ترامپ آماده مکاتبه با رهبر کره شمالی است اتحادیه اروپا خواستار همکاری جدی ایران و آژانس شد روسیه ۳۰ هزار تن گندم برای مردم گرسنه غزه فرستاد رأی‌گیری قطعنامه شورای حکام درباره ایران به فردا (پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) موکول شد سیدعباس عراقچی در بیست‌ودومین مجمع جهانی اسلو چه گفت؟ (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) نمایندگی ایران در سازمان ملل: دیپلماسی تنهاراه پیش‌رو است پزشکیان: مبنای گفت‌و‌گو‌های ما با آمریکا، سیاست‌های رهبر انقلاب است رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: اسناد خراب‌کاری اسرائیلی‌ها در تورقوزآباد به آژانس ارائه شده است تکذیب تخلیه سفارت آمریکا در بغداد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) وزیر دفاع آمریکا: ایران به سمت چیزی شبیه به سلاح هسته‌ای حرکت می‌کند غریب‌آبادی: در مقابل قطعنامه، اقدامات فنی بلافاصله اجرایی خواهد شد عراقچی: یک خطای راهبردی دیگر از سوی سه کشور اروپایی به واکنش ما منجر خواهد شد ادامه بررسی لایحه CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام پزشکیان وارد ایلام شد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) سرلشکر سلامی: آمادگی رزمی نیروی دریایی برای واکنش به هر تهدید فراهم است عراقچی و بن فرحان در اسلو دیدار کردند تأکید پزشکیان بر عزم ایران در هم‌صدایی مسلمانان برای حمایت از مردم فلسطین تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام اتهام‌پراکنی کرد وزرای خارجه ایران، مصر و عمان پیرامون مذاکرات هسته‌ای رایزنی کردند
سرخط خبرها

روحانی: اکنون توپ در زمین آمریکا است | بحث مجدد پیرامون برجام غیرممکن است

  • کد خبر: ۵۸۹۴۷
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۸
روحانی: اکنون توپ در زمین آمریکا است | بحث مجدد پیرامون برجام غیرممکن است
رئیس جمهور ایران در گفت‌وگو با رئیس جمهور سوئیس با بیان اینکه راهبرد تهران در قبال برجام کاملا مشخص است، تصریح کرد: لغو عملی و نه صرفا بر روی کاغذ تحریم‌ها از سوی آمریکا، بازگشت ما را به اجرای تعهداتی که طبق برجام آن‌ها را کاهش داده‌ایم، به همراه خواهد داشت.
به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام حسن روحانی عصر امروز (سه شنبه ۲۸ بهمن) در تماس تلفنی آقای «گای پارملین»، رئیس جمهور کنفدراسیون سوئیس، اظهار کرد: با تحرک بیشتر کمیته‌های اقتصادی و مالی که با هدف پیگیری و ارتقا سطح همکاری اقتصادی دو کشور تشکیل شده است، می‌توان همکاری‌های تهران ــ برن را به مرحله مناسبی ارتقا داد.

رئیس جمهور گفت: خوشبختانه روابط ایران و سوئیس با ترسیم نقشه راه روابط در حوزه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی همانند حمل و نقل، بهداشت، دارو، کشاورزی و علم و فناوری، حتی در شرایط ناشی از تحریم‌های ظالمانه آمریکا، در وضعیت قابل قبولی قرار داشته است و ما در صدد تسهیل بیش از پیش فعالیت‌های شرکت‌های مهمی سوئیسی هستیم که باوجود تحریم، همچنان به فعالیت خود در ایران ادامه داده‌اند.

روحانی همچنین انجام اقدامات لازم جهت فعالیت مؤثر کانال مالی سوئیس و عملیاتی شدن آن دسته از قرارداد‌های مشترک که به دلیل سیاست‌های دولت قبلی آمریکا متوقف شده‌اند، را ضروری و گامی در راستای بهره‌گیری از ظرفیت‌های متقابل خواند.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه حل مشکلات از طریق تهدید، فشار و زور، در برابر مردم ایران یقینا شکست خورده است، تاکید کرد: فشار حداکثری آمریکا با مقاومت ملت ایران به طور کامل با شکست مواجه شده و تنها با روش‌های مبتنی بر عقلانیت و احترام متقابل است که می‌توان بر مشکلات فائق آمد.

روحانی همچنین بازکردن و بحث مجدد پیرامون برجام به عنوان محصول تلاش طولانی کشور‌های مختلف را غیرممکن و مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانست و گفت: راهبرد تهران در قبال برجام کاملا مشخص است. لغو عملی و نه صرفا بر روی کاغذ تحریم‌ها از سوی آمریکا، بازگشت ما را به اجرای تعهداتی که طبق برجام آن‌ها را کاهش داده‌ایم، به همراه خواهد داشت.

رئیس جمهور تاکید کرد: اکنون توپ در زمین آمریکا است و هر موقع تحریم‌های غیرقانونی را به طور عملی کنار بگذارد، همه چیز در مسیر درست قرار خواهد گرفت.

روحانی همچنین طرح صلح هرمز را گامی برای ترغیب امنیت دسته جمعی در منطقه دانست و با استقبال از هرگونه ابتکار سازنده و عملیاتی از سوی کشور‌هایی همانند سوئیس، تاکید کرد: بی تردید در فضای ناامن، همگی چه در منطقه و چه در اروپا صدمه می‌بینند و ایران در صورت مشاهده اراده لازم از سوی سایر کشور‌های منطقه، آماده انجام اقدامات اعتمادساز است.

رئیس جمهور با اشاره به وضعیت غمبار مردم یمن، خواهان آتش‌بس فوری، ارسال کمک‌های بلاعوض، جلوگیری از انتقال تسلیحات به برخی از کشور‌های منطقه و در نهایت آغاز مذاکرات یمنی - یمنی به عنوان راه‌حل نهایی بازگشت آرامش و صلح به این کشور دانست.

«گای پارملین»، رئیس جمهور کنفدراسیون سوئیس، نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با تبریک ۲۲ بهمن به دولت و مردم ایران تاکید کرد: برن خواهان گسترش روابط در زمینه‌های مورد علاقه با ایران است و همه تلاش‌های خود را برای گسترش این همکاری‌ها به کار خواهم گرفت.

وی با ابراز خرسندی از فعالیت شرکت‌های سوئیسی در ایران به رغم تحریم‌های آمریکا به کانال مالی سوئیس و نقش آن اشاره کرد و گفت که ما خود را متعهد می‌دانیم که دارایی‌های ایران در برخی کشور‌ها را به این کانال منتقل کنیم.

رئیس جمهور سوئیس همچنین شرایط کنونی در عرصه بین‌الملل را فرصت دوباره‌ای برای بازگشت همه طرف‌های برجام برای انجام تعهداتشان دانست و گفت که سوئیس آماده است تلاش‌هایی را در این راستا به کار گیرد.

آقای پارملین همچنین به اهمیت بازگشت امنیت به یمن و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای اشاره کرد و اظهار کرد: ایران با توجه به نقش موثری که در منطقه دارد، می‌تواند با کمک سایر کشور‌ها و از جمله اتحادیه اروپا به بازگشت آرامش به یمن کمک کند.
 
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->